NELIMARKKA sukua

Tänään 14.6 lauantai-illan ratoksi sain valmiiksi erään projektin tai melkein – täysin sitä ei saakkaan , mutta tavoitetta on silti oltava. Nelimarkan talosta lähti 1616 syntynyt Juha Matinpoika Ylistaron tai senaikaisen Pohjankyrön Herttuaan kotivävyksi ja isännäksi 1669 lähtien. Juha eli noin 111 vuotiaaksi kuollen 7.1.1727 Ylistaron Herttuassa . Juhalla on 16723 jälkeläistä 15 polvessa ja silti melkoinen joukko viellä uupuu ja varmaan jääkin uupumaan koska kaikea ei löydä. Sukunimet muuttuu matkan varrella rajusti monestakin syystä Ei ollut viellä sukunimilakia oli vain tilan tai paikan nimi ja asukasta tunnistettiin sen mukaan. Ennen sukunimilakia viellä tuli laki, jonka mukaan tilalle piti antaa nimi ja jos perustilasta lohkottiin uusi tila sille piti anttaa oma nimi. Näin ikäänkuin myötäeläen sukunimiksikin muuttuivat tilojen nimet. Tässä selvityksessä jo ensimmäisessä polvessa tulee sukunimiä kuten Töyli, Ala-Lahti, Pohto, Kuivinen jne. Tästä syystä sukututkimus on kiehtovaa. Juhan isä – Matti osti sitemmin Kyrönjoen varresta tilan – Hatola, johon toinen poika Martti muuttia asumaan ja Pekkolaan jäi Helga ja Kirsti vävyjen kanssa asumaan Pekkolanniemeä. Tästähän juttua riittäis, pikkuusen valotan tätä sukujuhlassamme 6.7 – tuu sinäkin! penttiuntamo