NELIMARKKA sukuseuran sukutapaaminen ja ulkoalajärveläisten juhla 2014

KUTSU! Tuttuun tapaan juhlimme 6.7.2014 Alajärven ROKULI-viikonlopun sunnuntaina. Aloitamme 10,30 hartaustilaisuudella Alajärven kirkossa, jonka jälkeen laskemme seppeleen Reijo Vähälän johdolla lähelle ja kauaksi haudattujen muistomerkillä. Tämän jälkeen kukin poistuu omaistensa haudoille ja kokoonnumme sitten Nelimarkka Museolle kello 12.30 sukuseuran tarjoamalle lohisopalle (myös lihasoppa vaihtoehto on)! Seurustelua sekä opastettu museokierros kaikille halukkaille. Tilaisuuden avaa kello 13.30 puheenjohtajamme Antti Laukkonen ja juhlayleisölle tuo senjälkeen tervehdyksänsä Alajärven Kaupungin edustaja. Musiikkiesityksen tarjoaa Rantalan sisarukset Jyväskylästä. Runomies Reijo Vähälä pitää juhlapuheen. Taiteilija Esa Niemitalo on joukossamme ja ottaa musiikillaan ja lauluillaan yleisönsä. Esa on näin isiensä mailla. Esan esiintymisen jälkeen on paljon odotetun, Eero Ojajärven kirjoittaman ja Keijo Lahdenmäen ohjaaman, juhlanäytelmän ”Olenko minä isäni tytär” vuoro. Eero on kirjoittanut tätä juhlaa varten näytelmän Nelimarkan historiassa tapahtuneesta. Eletään 1800 luvun alkua – Nelimarkan taloon tulee miniä Alajärven silloisen Kappalaisen Jacob Cuhlbergin perheestä. Matti Matinpoika Nelimarkka, myöhemmin Matintupa ottaa vaimokseen kappalaisen pojan Erkin, ennen vihkimistä syntyneen, tytön Maija Gretan. Tytön äiti on ollut pappilan köyökkipiikana, jona aikana hän kokee raskauden. Monet ongelmat ja juorut siivittää tätä aikaa. Näyttelmästä lisää kotisivuillamme www.nelimarkka.info ohjelma lehtisen ilmestyttyä. Ennen vapaata sanaa penttiuntamo antaa tilannekatsauksen sukutiedoston tämänhetkisestä tilasta ja uutisoi löydöksiään. Sitten kahvitellaan! Yhtaikaa kahvituksen aikana Esa Niemitalo liikkuu juhlayleisön joukossa musisoiden ja iskee ehkä samalla juttua? Sitten siirrytään museon sisälle (niin aiomme olla ulkotilassa tähän saakka), jossa toinen museokierros Englanniksi tulkattuna, sillä juhlavieraiden joukossa on Ameriikan vieraita! Ainakin Ordalin perhe, jonka äidin esipolvet tulee isänpuolelta Mannilaan ja äidinpuolelta Nygårdiin. Perheen tytär haluaa esttää; Sibelius, Romance Opus 24, Hailey Ordal flyygeli, opastetun museokierroksen jälkeen. Mannila/Nygård sukujen edustaja emännöi tilannetta.

Todellakin nyt kannattaa tulla mukaan tapaamaan sukua ja tuttuja mm. entisiä Alajärveläisiä. penttiuntamo