Anneli Hukari: VALTTER BOTTAS

Hyvää päivää Nelimarkka sukulaiset.
Kiitos tämän sukujuhlan järjestäjille, kiitos Pentti Jukantuvalle, hänen antamista suvun tiedoista ja kehotuksesta tulemaan tänne.Olen Anneli Hukari, mieheni Seppo Hukari , Toholamppilaisia. Usein käytetään sanontaa, kyllä mailma on pieni, jos tapaa jossain reissussa sukulaisia tai tuttuja. Meistä matka tänne Alajärvelle tuntui vain vähäiseltä. Mutta kun ajattelen mummuni Hilma Lyydia Nelimarkan aikaa 1800 vuosien lopulla, niin matka Toholammille ei varmaan ollut silloin helppoa. Hänen vanhin sisar Maria Serafia asui Toholammilla, tullut Amerikan reissun kautta, siellä mennyt naimisiin Oskari Korpelan kanssa. Hilma-mummoni oli Antti Heikinpoika Nelimarkka ja Johanna Matint.os. Tallbacka Nelimarkka 13 lapsesta järjestyksessä kymmenes. Hilman puoliso Toholammin Sykäräisestä Jaakko Viljami Pollari, heille syntyi äitini Aino Maria 20. 07.1899. toisena poikalapsi 14.09. 1900. tämän synnytyksen jälkeen he molemmat menehtyivät. Äitini Aino oli silloin vain 1,3 vuotias jäädessään orvoksi äidistään ja näin jäi Hilman ainoaksi jälkeläiseksi. Voi, voi kuinka lyhyt oli Hilma- mummoni elämä. Äitini oli vain ollut kymmenen vuoden, kun hän hoiti opettajan lapsia ja sai siinä käydä kansakoulun ja jatko-kurssin, hänen koulutodistuksensa kiitettävin numeroin ovat meillä vielä muistona. Vanhempani Aino Maria Pollari ja Kalle Artturi Välimaa vihitty 13. 12. 1919. He saivat seitsemän lasta, neljä poikaa ja kolme tytärtä, Nimet ikäjärjestyksessä Anja,Aulis, Ahti, Aarno, Aune, Aaro ,ja minä Anneli, enää meitä on elossa vain Aune, Aaro ja minä perheinemmä. Meidän koti oli maanviljelystila, karjan lisäksi oli myös hevosia, isä oli hevosmies ja samoin veljenikin. Äitini oli ahkera, hyväsydäminen, hänen kattilastaan riitti ruokaa matkalaisillekin ja yösija aina löytyi tarvihtijoille. Hän oli aina kaikessa elämässä ja kasvatuksessakin sovitteleva, hoitaen asiat ja työt palvelevalla mielellä . Isäni kuoli 67v. Äitini kuoli 73v. eikä kerinnyt käymään koskaan täällä Alajärvellä sukuloimassa. Täältä kävi joitain sukulaisia meillä. Kerron Aulis-veljestäni, hän oli pojista vanhin, työteliäs ja huolehtivainen, sodassa ollut ja sen jälkeen perheen perustanut. Asuivat Sykäräisen Härkänevalla. Heilläkin oli seitsemän lasta, viisi poikaa ja kaksi tyttöä. Vuonna 1971 heidän perhe muutti Lahteen. Lapsista viidentenä syntynyt Marianne , oli silloin neljätoista vuotias ja oli jo silloin elämässä eteenpäin pyrkivä. Valmistuttuaan ammattikoulusta graafisen teollisuuden linjalta, ammatiltaan offset-asemoija, oli töissä kirjapainoissa sekä mainosalalla. Mentyään naimisiin Rauno Bottaksen kanssa, Marianne perusti MB-markkinoinnin ja sitten miehensä kanssa siivousalan yrityksen.

2000 luvun alussa Marianne osti hautauspalvelu yrityksen, on laajentanut palveluita ja työllistää kolme henkilöä. Lahden seudun vuoden naisyrittäjäksi hänet valittiin 2012. He ovat saaneet kaksi lasta, Laura ja Valtteri. Valtteri oli vilkas lapsi, muistan sen hyvin heidän vieraillessa meillä Hukarilla. Autot kiinnostivat häntä heti ihan pienenä, karting- radalle jo 6 vuoden iässä, se oli hänelle unelman täyttymys. Asuntovaunun kanssa he kiersivät koko perhe yhdessä kansallisissa kilpailuissa. Valtteri kouluttautui autonasentajaksi ja kävi armeijan. Kartingista sitten sai siirtyä formula GP 3 sarjaan, siellä hyvin pärjänneenä pääsi formula1ja Wiljamsin tallille ajamaan. Nuorena ajurina hän on kehittynyt, saanut kierrosaikoja paremmaksi ja ajanut auton ehjänä maaliin. Autokin moottoreineen on kunnossa. Tämä vuosi on mennyt tosi hyvin, juhannuksena palkintopallilla, kolmas sija. Hän on kahdeksas suomalainen, joka on voittanut f1- palkinnon. Tyttöystävä uimari Emilia Pikkarainen on myöskin tosi miellyttävä, he yhdessä ovat ihana pari. Toivotetaan Valtterille Onnea ja menestystä tuleviin kilpailuihin. Valtterista viidennessä polvessa on Nelimarkkalaisuus Alajärvellä. 1. Valtteri Bottas. 2. Marianne Välimaa. 3. Aulis Välimaa. 4.Aino Välimaa.os. Pollari. 5. Hilma Lyydia Pollari. os. Nelimarkka. sitten Hilman vanhemmat, Antti Heikinpoika ja Johanna Nelimarkka. Antin vanhemmat, Heikki Juhanpoika ja Leena Nelimarkka.

Annelin puhe NELIMARKKA sukutapaamisessa 6.7.2014