Odotettu DVD näytelmästä OLENKO MINÄ ISÄNI TYTTÖ ON NYT SAATAVILLA!

Eero Ojajärven kirjoittama ja Keijo Lahdenmäen ohjaaman näytelmän esittää Näytelmäryhmä KÄKKÄRÄMÄNTY. Alajärven kappeliseurakunnan kappalaisena vaikutti 1805-1839 Jacob ”Jaakko” Johanneksenpoika Cuhlberg. Hän oli syntynyt Evijärvellä 26.7.1765. Jaakko Cuhlberg meni naimisiin serkkunsa Margareta Winqvistin kanssa ollessaan Oravaisten kappalaisen eli isänsä Johan Cuhlbergin apulaisena. Hän siirtyi kappalaisen apulaiseksi Teerijärvelle v. 1799 ja Alajärven kappalaiseksi v. 1805. Jaakko Cuhlbergin aikana rakennettiin Alajärven nykyinen Gabrielin kirkko vuosina 1836-1839. Jaakko Cuhlberg ehti kuolla 21.3.1839 Alajärven Nelimarkka-Matintuvalla. Ennen kuin Gabrielin kirkko vihittiin käyttöön 21.3.1841.

Jaakon ja Margaretan ainoa eloonjäänyt lapsi Johan Erik jäi Alajärvelle ja hänestä tuli talollinen Alajärven Pekkolaan ostettuaan perintörahoillaan Puumalan talosta 1/16 osamanttaalin 16.6.1841, ns. Pylkän. Johan Erikin ensimmäinen lapsi Maija Greta syntyi pappilan kyökkipiian Anna Liisan synnyttämänä kun Erik oli vielä alaikäinen. Tästä syystä isä Jaakko ei katsonut voivansa vihkiä poikaansa ja Anna Liisaa pyhään avioliittoon vaan nuoripari meni kihloihin ja vihittiin avioliittoon Johan Erikin ”Erkki” tultua täysikäiseksi. Erkin poika Anders ottikin isännyytensä aikana sukunimekseen tilan nimen Puumala. Värikkäitä tapahtumia, ongelmia ja juoruja tuosta ajasta riittää. Tässä DVD;ssä Maija Greta Erkintyttären tarina jatkuu……….

DVD saatavissa näytelmäryhmän jäseniltä ja NELIMARKKA sukuseuralta hintaan 18,00€.
Alajärven Info kirjakaupasta, Aaltomarista sekä tilattaessa sähköpostilla kirjeenä kotiosoitteeseesi, jolloin lasku seuraa lähetystä.

Yhteystiedot: puh.0405704700 email pentti.jukantupa@gmail.com.

Nyt ostamaan ja nauttimaan!