NELIMARKKA sukuseura ry TIEDOTE 9.12-15

NELIMARKKA suku

Tervehdys ja Jouluodotusta sinulle! Näin on taas vuosi kohta päätöksessä, monin tapahtumin on menty sukutiedon tallentamisessakin eteenpäin. Mainio yhteistyökumppanini Tauno Tuuri soitti muutama kuukausi sitten ”sanooko Niilo Kustaa Malmberg sinulle mitään? No tietystikin sanoin; hän oli Herännäisyyden johtohahmo. Näin pääsimme tallentamisessa melkoisen aineiston kimppuun, josta sukutietokantamme kas-voi reilulla 1500 henkilöllä!! Nyt koko tallennetun henkilön kappaleluku on yli 180 000 – se on melkoinen määrä. Onko sinun perhetiedot tietokannassamme ajan tasalla? Huomaa, että voit luottamuksella ne luovuttaa sukurekisteriimme ja voit halutessasi kieltää niiden julkaisemisen, mitä en suosittele, sillä nykypolvella on suurin halu tietää tämän polven sukusiteet. Vuonna 2017 on seuraava sukukokouksemme ja silloin julkaistaan jotain, päätöstä siitä mitä, ei ole hallituksessa käsitelty. Ongelman tekee tietokannan suuruus! Se on kuitenkin selvä, ettei kovakantista kirjaa pysty enää tuosta kannasta tekemään, vaan jokin muu ratkaisu tulee eteen?

 Nelimarkasta naitiin kotivävyksi Ylistaro Herttuan taloon Juho Matinpoika Nelimarkka s n. 1616. Juhosta tulee aikanaan Herttuan 4. isäntä 21.12.1669 alkaen ja tämä Niilo Kustaa on hänen jälkipolveaan 6. polvessa.

Niilo Kustaa Hermanninpoika Malmberg myöhemmin Malmivaara syntyi 16.2.1807 Ylistarossa Ookilan pappilassa ja hänestä tuli opiskelunsa jälkeen Lapuan pitäjänapulainen ja Herännäisyyden alkuunpanija. Juhlistaaksemme uutta olemme sopineet 8.2.2016 kaksi tilaisuutta. Ensin kokoonnumme Nelimarkka Museolla Alajärven Pekkolassa kello 13.00-15.00 ja Ylistaron Seurakunnan seurakuntakeskuksessa alkaen kello 17.00-20.00. Ohjelmaan on tässä vaiheessa sovittu päätoimittaja Heli Karhumäki-Seppä-Lassilan mukanaolo. Heli on itsekin nelimarkkasukupuussa sekä isänsä että äitinsä kautta. Palaan tarkemmalla ohjelmalla tammikuun -16 loppupuolella, mutta ehdottomasti laita päivä ja aikataulu jo nyt allakkaasi varattuna sillä olen varma – nautit ainakin Helin osuudesta!

Vietetään joulu ja uusivuosi juhlat ensin ja muistathan kuinka kätevä lahja on jo julkaistut sukukirjamme!

Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, penttiuntamo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>