AJAKOHTAISTA 21.5.2016

SUVULLE

Näin kesän alussa minulla on kerrottavaa! Juuri lopetin tallentamisen tältä päivältä ja ajattelin pitää viikonlopun lomaa sukututkimuksesta. Niin palkintona vaan itselleni sillä kokonais henkilömäärä NELIMARKKA aineistossani on nyt 152 000 henkilöä!! Se on vienyt aikaa jo liki 20 vuotta ja mieleen tulee tällainen murhe – kuka jatkaa, jos minulta jää kesken? Suvusta varmaan löytyy henkilö, joka ottaa kapulan tuollaisessa vaiheessa!? Kuitenkin olisi syytä jo nyt paneutua sukututkimukseen ja minun aikaansaannokseeni. Itse sain alun sukumme jäseneltä Jorma Höykinpurolta, joka on kuitenkin sitoutunut paremmin Keisari sukuun. Me tarvitsemme ihan oman miehen/naisen jolle velvollisuus NELIMARKKA sukua kohtaan on tinkimätön.

Monenlaista on sattunut ja löytynyt aivan viime aikoina. Eräs isoimmin aikaa vievä on löytö Pohjan Kyröön/ Ylistaroon Herttuan taloon naidun Juho Matinpoika Herttua e. Nelimarkka ja hänen veljensä Martin sijoittuminen myöskin Ylistaroon, Kyrön joen vastakkaiselle puolen Herttuan taloa. Isä Matti Matinpoika Nelimarkka e. Puumala osti HATOLA nimisen talon johon lainhuuto 1.2.1653 Kyrön käräjillä. Tämän talon isäntänä oli Martti Matinpoika  1674-1695. Taloa kutsuttiin Kamppiseksi? Parhaillaan on menossa selvitys miten tuo kuvio oikein on syntynyt? Avain asiassa on uskoakseni Matti Matinpoika Nelimarkka e. Puumala toimet sen jälkeen, kun hän jätti isännyyden Pekkolassa, jossa hän oli Nelimarkan kotivävy, isäntänä 1635-1645. Isännyydestä luopumisen jälkeen Matti Matinpoika muutti Pedersören Katternö kylään 1645 tullen autioksi julistetun manttaalin talon isännäksi. Matti myi kuitenkin tuon talon jo hiukan yli vuoden hallinnan jälkeen entisille haltijoille? Onko vanha totuus,” kauppa se on joka kannattaa” toteutunut tässä? Parhaillaan asiantuntijamme selvittävät mitä kaikkea tapahtui Matti Matinpojan kuvioissa Ylistarossa ja Herttuan talossa? Palaan vaiheessa, kun tuo selvitys valmistuu. Niin vanhan virkakielen Ruotsin taitajaa muuten tarvittaisiin.

Tuleva vuosi 2017 on sukukokouksen vuosi ja samalla Suomi 100 vuotta juhlavuosi! Juha Mikonpoika Matintupa on hallituksen valitsema juhlaisäntä. Hän varmastikin on valmis ideoille! Juha Mikonpojan yhteystiedot; jmatintupa@gmail.com, puhelin +358500624383 ota yhteyttä!

Tänä tulevana kesänä olemme mukana Alajärven Rokulimarkkinoilla ALAJÄRVI-SEURAN ”Juttutupa” teltalla. Siellä on mainio tilaisuus päivittää perhetietonsa ja ostaa sukukirjamme! Muutenkin tiedottamisessa tulee seurata; kotisivumme www.nelimarkka.info, Facebook ryhmä NELIMARKKA sukuseura, http://www.jpnews.fi/seurat ja yhdistykset. Olkaa aktiivisia, noilla meedioilla saat otettua kantaa ja pystyt kertomaan ajankohtaisesta polttavasta asiasta.

penttiuntamo