AMERIIKAN VIERAS 14.5.2016

IMG_7900

Oli muistiinjäävä päivä! Sain Ameriikasta vieraan, Yliluutnantti Tom Lagemann, Hämeenniemessä syntyneen Leena Juhontytär Hämeenniemen ja Abraham Abrahaminpoika Hauta-aho, Niemi jälkipolvea Ameriikassa. Floridassa syntyneen Thomas ”Tom” Lagemann oppaana, sain esitellä hänelle hänen sukujuuriaan NELIMARKKA suvussa. Kävimme fyysisesti molempien esipolvessa olevien vanhempien synnyinpaikoilla. Leenan synnyinmaisemassa Hämeenniemen Kärentien päässä, jossa Tom ovenkahvaan tarttuen ilminoi ”kotiatuloa” ja sama Abrahamin synnyinpikalla Jukanniemessä. Päivän vaellus jatkui Pekkolaan Matintuvan rantaan, jossa sain kertoa kuinka esi-isät maksoi mm. veronsa suolakalalla, kun nautinnassa oli Pirkkalanlahti johona tuomilahna tuli keväisin kutemaan ja sitä oli niin paljon, että lahden pohja peittyi makaavista kaloista. Sitten NELIMARKKA museolle, jossa meitä odotti päiväkahvit NELIMARKKA leivoksen kanssa! Tom ja tulkkina ollut Esa Koivu Niinisalon varuskunnasta nauttivat talon aarteista ja pitihän Tom istuttaa proffesorin ateljeessa keinutuoliin. Jossa on moni miettinyt mennyttä aikaa. Ostosten jälkeen päiväohjelma vei Alajärven sankarihaudalle – sotilaita kun vieraani olivat – molemmat tekivät asiaan kuuluvaa kunniaa taistelutantereelle jääneille. Hyvästelimme ja vieraitteni matka jatkui Tuurin kyläkaupan kautta Kankaanpäähän. Kiitollisena kokemastaan penttiuntamo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>