NELIMARKKA sukuseura Ry UUTISIA 20.11.2017

Antti Onninpoika Laukkonen

NELIMARKKA sukuseura Ry sääntömääräinen vuosikokous pidettiin12.10-17 ABC ravintolan kabinetissa Alajärvellä ja teki päätöksiä valiten; Puheenjohtajakseen ainakin seuraavan kolmen vuoden jaksolle Antti Onninpoika Laukkosen. Antiltahan tämän homman hoito onnistuu, mutta eläkeikä tästäkin tehtävästä pitää olla mahdollista? Nuoretpolvet pitäkää tämä mielessänne. Hallituksen kokoonpanoksi tuli; Uusina, Matti Salo ja Esa Matintupa. Anne Kantola, Leena Paavola, Antti Laukkonen, Jukka Ketonen, Jukka-Pekka Matintupa ja Pentti Jukantupa jatkavat entisinä hallituksen jäseninä tehtävissään.

17.8-17 uusi hallitus kooontui järjestäytymiskokoukseensa Torstai-lehden henkilökunnan tiloissa kello 18.00 alkaen. Kokous päätti valita sihteeriksi Helvi Laukkosen ja varapuheenjohtajakseen Matti Salon. Tulevaa toimintaa linjailtaessa Pentti Jukantupa toi terveiset Alajärven Seurakunnalta, joka järjestää 5.8.2017 edesmenneen Kappalaisen Jacob Cuhlberg muistojumalanpalveluksen. Kokous päätti ottaa tilaisuudesta vaarin ja järjestää William Ross jälkipolvelle ohjelmallisen ruokailun Kirkonmenojen jälkeen. Jacob Cuhlberg on tämän William Ross jälkipolvea ja Erkki Jacobinpojan tytär tulee aikanaan Nelimarkkaan miniäksi ollen tykätty miniä, jota kiittäminen monen nykypäivään tuovan uudistuksen äitinä. Vaasaan 1600 luvun puolivälissä kotiutuneen William Ross perheineen joutui pakenemaan Skotlannin kuninkaan Jaakko Stuartin aiana Ruotsiin. Tämän aatelissuvun jälkipolvea on paljon Alajärvellä, pohjanmaalla ja varsinkin rannikolla Porvoosta – Ouluun. Nelimarkka sukuseura kutsuu kaikkia Ross Glaanin jäseniä ohjelmalliseen iltapäivään 5.8.2018 alkaen kello 13,00